Kasvatus ja oppiminen

Kasvatus ja oppiminen

Lasten ja nuorten tunnetaitojen tukeminen ja vireystilan hallinta. Lapsen ja nuoren itseluottamus ja arjen taitojen kehitys ovat keskeisiä taitoja. Digitarinoiden kautta lapsi ja aikuinen voivat yhdessä harjoitella.

Ammattilaiselle – sote-ala tai kasvattaja, opettaja löydät digimaailmasta omaan työhösi uusia näkökulmia, osallistavaa ja motivoivaa tekemistä asiakkaan, lapsen tai aikuisen kanssa.

Digitarinat kirvoittavat lapsen keskusteluun kanssasi, luontomusiikki-retket vievät teidät nuoren kanssa uuteen maailmaan, joka auttaa keskittymään ja rentouttamaan sekä kiinnittämään oppimisen maailmaan

Tunnekasvatus

Eläinaiheiset digitarinat ovat uusi työmenetelmä lasten tunnekasvatuksessa. Digitarinoiden katselutilanne toteutetaan kasvattajan kanssa. Jokaisessa digitarina-jaksossa on tunnekoukku, josta jo katselun aikana ja jälkeen päin käydään keskustelua. 

Tampereen kaupungin varhaiskasvatus

Toteutimme Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa soveltavan tutkimuksen, jonka tuloksena tuli esille, että

  • Lapset eläytyvät eläinten kohtaamiin tapahtumiin
  • He tuottavat keskimäärin enemmän tunnepuhetta kuin verrokkina käytetyt digitaaliset sisällöt, joita olivat Metsäaiheinen opetusvideo, ja Pikku Kakkosen Neponen.
  • Kasvattajat löysivät uuden työskentelytavan ja sovelsivat sitä muuhun tekemiseen lasten kanssa.
  • Digitaalisuus nivoutui luonnollisena osana arjen toimintoja

Ota yhteyttä

Asiantuntijana Arja on ennakkoluuloton digitalisaation edelläkävijä. Hän on digitalisoinut useiden sote-alan organisaatioiden toimintaympäristöjä ja prosesseja teknologioiden, palveluiden ja kannattavan palveluliiketoiminnan näkökulmasta, unohtamatta ihmistä ja inhimillisyyttä.

Arja Maarit Ranta-Aho
Toimitusjohtaja, digiarkkitehti
+ 358 44 562 6265
arja.ranta-aho@gettingbetter.fi