Aistihuone

EverGreen Technology on ainutlaatuinen liikkuva aistitila, jonka ytimessä ovat kuunneltavat ja katseltavat digisisällöt ja digitaalinen vuorovaikutus.

Sisältöjen käyttö on mahdollista videoprojisiointia ja sensoreita hyödyntävässä digitaalisessa terapiatilassa, eli digitaalisessa aistihuoneessa, tai mobiililaitteiden ja niihin liitettävien virtuaalitodellisuuslasien (esim. Google Cardboard) avulla. Sisältöjä ovat rauhoittavat maisema- ja luontovideot, ja tyynnyttävä animoitu rentoutussovellus, joka antaa käyttäjälle ohjeet rauhoittumiseen ja toimii tämän ”mielikuvitusystävänä” rentoutumisharjoituksen aikana. Tavoitteenamme on jatkossa tuottaa myös sovelluksia ahdistuneisuuden hoitoon, arkiympäristössä toimimisen harjoitteluun (Activities of Daily Living) ja sosiaalisten taitojen harjoitteluun erityisesti lapsille ja nuorille.

20190524_113840

Case-esimerkki: aistihuone osana Taysin uutta Lasten ja nuorten sairaalaa

julia
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin uuden Lasten ja nuorten sairaalan uudenlainen digitaalinen aistihuone on yksiön kokoinen tila. Aistihuonetta käytetään erityisesti lasten ja nuorten psykiatrian hoitotyössä, mutta tämän lisäksi tilasta on hyötyä myös fyysisesti sairaille lapsille. Aistihuone sisältää kaikkein uusinta tekniikkaa kaikkien seinien ollessa näyttöjä. Aistihuoneessa on tarjolla virikkeitä kaikille aisteille, sinne voi luoda esimerkiksi erilaisia äänimaailmoja, ja tilassa on fysioakustinen divaani. Aistihuone on tärkeässä roolissa mielen hoitamisessa, johon on muutoin melko vähän työkaluja tarjolla. Aistihuoneen avulla parantumisen tukeminen kehittyy. Mukaan tilaan voi tulla tarvittaessa esimerkiksi koko perhe tai nuoren ihmisen ahdistushäiriössä tilaan voi luoda ihmispaljouden, jonka käsittelyä harjoitellaan turvallisessa tilassa.