Aistihuone

GettingBetter™ digisisällöt aistihuoneeseen

GettingBetter Oy:n digisisällöt aistihuoneisiin tarjoavat  uuden tavan harjoitella arjen taitoja,  oppia vaikuttamaan omaan vireystilan hallintaan.

Vireystilan hallinta tarkoittaa kykyä säädellä hankalia tunteita esim. pelkoa, ahdistusta ja kiukkua. Tällä on mielenterveyttä suojaava vaikutus ja se on osa sosiaalisten taitojen hallintaa.

Digisisältöjä suositellaan käytettäväksi aluksi ammattilaisen ohjauksessa ja sen jälkeen itsenäisesti. 

Aistihuoneen hyötyjä

Case-esimerkki: aistihuone osana Taysin uutta Lasten ja nuorten sairaalaa

julia

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Lasten ja nuorten sairaalan uudenlainen digitaalinen aistihuone on yksiön kokoinen tila. Aistihuonetta käytetään erityisesti lasten ja nuorten psykiatrian hoitotyössä ja tämän lisäksi tilasta on hyötyä myös fyysisesti sairaille lapsille.

Aistihuoneen seinät ja laajat kosketusnäytöt avaavat visuaalisen sisällön ja sovellusten maailman kaikille aisteille.  Sinne voi luoda esimerkiksi erilaisia äänimaailmoja ja maisemia tai siellä voi harjoitella rentouttavia hengitystekniikoita.

Aistihuone on tärkeässä roolissa mielen hoitamisessa, johon on muutoin melko vähän työkaluja tarjolla. Aistihuoneen avulla parantumisen tukeminen kehittyy. Mukaan tilaan voi tulla tarvittaessa esimerkiksi koko perhe tai nuoren ihmisen ahdistushäiriössä tilaan voi luoda ihmispaljouden, jonka käsittelyä harjoitellaan turvallisessa tilassa.